Ensimmäinen

Tämä blogi kertokoon minun ja perheeni matkasta kohti yksinkertaisempaa ja huolettomampaa elämäntyyliä. Innostuin jo vuosia sitten minimalistisesta tyylistä, mutta vasta lähiaikoina päässyt enemmän sisälle minimalismiin.

Enää se ei ole minulle vain sisustamista, ehkä voisi sanoa jopa elämäntavaksi. Ainakin tavaroiden hankinta on tänä päivänä pidempi prosessi. Mietin pitkään tarvitsenko oikeasti tätä? Onko tuote laadukas? Onko tavara kierrätettävissä, vai nostaako se omaa hiilijalanjälkeäni paljon? Kun mietin itseäni ihmisenä ja minimalismia huomaan hyvin paljon yhteyksiä. Pidän siitä että asiat olisivat järjestyksessä eikä kaapit pursuile tavaroista.

Kahden lapsen ja vaimon kanssa tämä kaikki ei ole niin yksinkertaista. Olen saanut herätettyä vaimossani myös jonkinlaisen kipinän minimalismista. En ole tyrkyttänyt hänelle minimalismia vaan olen tuonut uuden näkökulman asioihin, joita teemme arjessa ja hankinnoissa.

Vasta hiljattain muutimme ensimmäiseen omistusasuntoon. Hieman meitä mietitytti, kuinka meidän tavaramme, joita olemme vuosien saatossa hankkineet tulevat mahtumaan 20 neliö pienempään kotiin.

Hyvissä ajoin ennen muuttoa päätimme lähteä karsimaan vaatteita sekä huonekaluja. Laitoimme suurimman osan huonekaluista myyntiin, ja jätimme hyvin tarkkaan ne mitä oikeasti tarvitsemme. Joitain ylimääräisiä tuli muuton mukana, mutta niistä luovutaan kun aika on sopiva ja varmuus siitä ettemme niitä tarvitse.

Ensimmäinen

Yksi kommentti artikkeliin ”Ensimmäinen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s