Arki

227C0501-10C4-405B-A24D-59A18FA0B256.jpg

Töissä juttelimme siivouksesta ja tavaroiden sijoittelusta, jossa tuli meidän uudelle työkaverille ilmi minun minimalistinen tapa toimia, kun näytin joitain kuvia meidän kodista. Tästä heräsi keskustelua ja toiveita vinkkien jakamisesta muillekin. Eihän se meidänkään koti näytä aina niin upealta kuin kuvissa. Asunnon kompaktin koon puolesta on helppoa pitää järjestystä. Vaikka löytyy meiltä kasoja vaatteita, leluja tai pieniä tiskikasoja, joskus vähän isompiakin. Lapset pitävät ainakin huolen leluista ja niiden sijoittelusta pitkin kotia, ja hyvä niin. Usein lastenhuone onkin kuin pommin jäljiltä ja sitä sitten siivoillaan yhdessä lasten kanssa.
2 minuutin sääntö on omasuosikkini, jos jonkin tekeminen kestää alle 2 minuutin hoidan sen välittömästi, muussa tapauksessa siirrän sen syrjään ja hoidan sen myöhemmin. Jossain määrin myös E on oppinut tämän, kun pyykit löytävät tiensä ajoittain pyykkikoriin ja kirjoja laitellaan takaisin hyllyyn, lienee esimerkistä on ollut hyötyä. Pyrimme joka ilta laittamaan paikat kuntoon, jotta aamulla on mukava nousta uuteen päivään siistissä kodissa. Välillä väsyttää, joten joka aamu ei herätä virheettömästä kodista. Huomattavasti helpottaa kun meistä molemmat pitävät siisteydestä, eikä siivous ole vain toisen harteilla.

Tavaroiden sijoittelulla on suuri merkitys yleisessä siisteydessä, kun asioille/tavaroille on selkeät paikat, löytävät ne tiensä sinne helpommin eivätkä jää pöydän tai hyllynkulmalle lojumaan. Tässä olen omanlainen perfektionisti ja vaimoni mielestä piilottelen tavaroita, omasta mielestä laitan vain hyvään paikkaan. Arvelen että saattoi herätä muutamia, joille tämä on tuttua. Oli se sitten piilottelija tai siitä kärsijä.

Luonnollisesti myös tavaranmäärällä on suuri vaikutus. Pikku hiljaa vähentämällä myös me pääsemme optimaalisen tilanteeseen. Vaikka tällä hetkellä tuntuukin siltä, että uutta tulee kokoajan lisää. On valmistauduttava kylmiin keleihin, sekä päivitettävä kerrastoja isompaan kokoon. Eikä yllättäviltä pakko hankinnoiltakaan voitu välttyä, kun imuri sanoi itsensä irti. Toivotaan, että uusi sisustukseenkin sopiva kestää pidempään kuin edellinen.

Älä pyri päivässä täydellisyyteen, vaan mieti oma tavoitteesi ja etene hitaasti. Tällöin on helpompi päästä siihen pisteeseen, jonka itse toivoo. Rakenna tavoitteen ympärille rutiinit, jotka tukevat arkea ja tuovat siinä sivussa helppoutta.

Arki

4 kommenttia artikkeliin ”Arki

  1. sussu sanoo:

    Ihan huippublogi! Monesti tulee luettua sisustusblogeja, mutta en ole saanut omaa miestäni niistä innostumaan. Aion heti aamulla näyttää tämän miehelleni, koska juuri tätä meidänkin perhe tarvitsisi. Uuden alun. Luulen miehenkin kiinnostuvan edes hitusen enemmän kun kyseessä miehen kirjoittama blogi 😀

    Pitää kyllä yrittää karsia turhaa tavaraa pois. Olisi kiva jos tekisit postauksen siitä mistä kannattaa aloittaa. Jotain säilytysvinkkejä yms. 🙂

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s